CAKA 2023 ORDU ULUSLARARASI YAZ MÜZİK AKADEMİSİ
GENEL BİLGİ FORMU

  1. CAKA 2023 Uluslararası Yaz Akademisi Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde gerçekleştirilecektir.
  2. Tarihler: Yaz Akademisi 27 Ağustos 2023 Pazar günü katılımcıların Ordu’ya varmasıyla başlayacak ve 3 Eylül 2023 Pazar günü katılımcıların ayrılmasıyla sona erecektir.
  3. ORDU Genel Bilgi: Doğu Karadeniz Bölgesinin kapısı konumundaki Ordu ili, doğa güzellikleri, bitki örtüsü mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, koy ve kumsalları, hemen kıyı şeridinden başlayan dağları, yükseltilerindeki
    uçsuz bucaksız ve birbirinden güzel yaylaları ile tarihin yanı sıra kültür ve doğa turizminde de geleceği parlak bir şehirdir. 100 km. uzunluğunda kıyı şeridi bulunan Ordu ilinin 60 km’lik kıyı bölümü kumsallardan oluşmaktadır. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması, zengin florası ve sükuneti ziyaretçiler için çekici bir özellik olarak kabul edilmektedir. Ordu ilinin sosyal ve kültürel yapısı, turizmin gelişmesi için de oldukça uygundur. Henüz doğallığını koruyan ve diğer illere göre bozulmamış kıyılarımız, deniz turizmi potansiyelimizi oluşturmaktadır. Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkân sağlayacak unsurlar mevcuttur.
  4. Alanlar: CAKA 2023 Uluslararası Yaz Akademisi Keman, Viyola, Viyolonsel ve Piyano alanlarında yapılacaktır.
  5. Eğitim Mekânı: Yaz Akademisinin tüm eğitimleri Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde yapılacaktır.
  6. Konaklama: Yaz akademisine katılan öğrenciler Ordu Üniversitesi Misafirhanesinde misafir edileceklerdir. Konaklamalar kurs ücretine dahildir. Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Altınordu / ORDU
  7. Yemekler: Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri üniversite yemekhanesinde verilecektir. Üç öğün yemek kurs ücretine dahildir.
  8. Dış Ulaşım: Ordu’ya havayolu ile ulaşım mevcuttur. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan günün farklı saatlerinde doğrudan(aktarmasız) uçulabilmektedir. Tüm öğrenciler Ordu’ya kendi imkanları ile seyahat edeceklerdir.
  9. İç Ulaşım: Hava alanından Üniversite kampüsüne servis hizmeti sağlanacaktır. Hafta boyunca konser ve gezi etkinliklerindeki seyahatler CAKA tarafından sağlanacaktır.
  • Çalışma mekanları: Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde her öğretmen için bir çalışma dersliği bulunacaktır. Öğrenciler için 50 adet çalışma odası mevcuttur. Aynı zamanda masterclass ve konserler için de 6 adet Çok Amaçlı Salon kullanılacaktır. Çok amaçlı salonlarda klima, projeksiyon makinası ve perdesi, internet, HDMI portu bulunmaktadır. Her sınıfta en az bir adet nota sehpası mevcuttur.
  • Piyano: Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde akortları yapılmış sekiz (10) adet akustik piyano mevcut olup bu piyanolar masterclasslar, konserler, piyano dersleri ve öğrenci çalışmaları için kullanılacaktır. İhtiyaç olduğu durumlarda Piyano dersleri ve konserler için dijital piyanolar da kullanılabilecektir.
  • Dijital kütüphane: Tüm katılımcılar kurs süresince çalışacakları veya masterclasslarda, konserlerde çalacakları eserleri solo ve eşlik partileri de dahil olmak üzere 23 Ağustos 2023 tarihine kadar info@caka.info adresine dijital formatta PDF olarak göndermekle yükümlü olacaklardır. Bu notalar bir dijital kütüphanede toplanacak ve çalışmalar için kullanılacaktır.
  • Eğitmenler: Yaz akademisine 3’ü yurt dışından ve 7’si yurt içinde olmak üzere toplam 10 eğitimci-usta müzisyen katılacaktır. Yaz Akademisine katılacak olan eğitimciler Keman alanında Ani Schnarch, Cihat Aşkın, Itzhak Rashkovsky, Ozan Sari, Sevil Ulucan Weinstein, Piyano alanında Özgür Ünaldı, Çağdaş Özkan, Viyola alanında, Elena Ünaldı, Viyolonsel alanında, Dilbağ Tokay Çalgı Yapım ve Onarım alanında ise Muzaffer Serdar Şener’den oluşmaktadır.
  • Aktif öğrenciler: Yaz akademisine katılan her aktif öğrenci yaz akademisi süresince 4 bireysel ders, 1 masterclass ve en az 1 konsere katılacaktır. Bunun yanı sıra Masterclasslar tüm aktif ve pasif katılımcıların izlemesine açık olacaktır. Çalışma programı dışında turistik ve dinlenme amacıyla bazı etkinlikler de programa ilave edilecektir. Aktif öğrenciler için tam zamanlı ücret alınacaktır. Aktif katılım ücreti 15.000 TL’dir.
  • Pasif öğrenciler: Yaz akademisine katılan pasif öğrenciler bireysel derslere katılamayacaklar, ancak Masterclassları, konserleri ve diğer eğitim etkinliklerini dinleyebilecekler, soru sorabilecekler, mesleki uygulama alanına girmeyen her türlü etkinliğe dahil olabileceklerdir. Pasif öğrencilerin yemek konaklama ücretleri kendilerine aittir. Pasif katılım ücreti 2.000 TL’dir.
  • Ön Kayıt: Yaz akademisine katılım belirli kontenjanla sınırlıdır. Bu çerçevede katılımcı ön kayıt yaptırmalıdır. Ön kayıt aşamasında ise her katılımcının kendisi için uygun gördüğü bir performans linkini akademi sekretaryasına yollaması gerekmektedir. Bu video ile birlikte nüfus kâğıdı ön-arka fotokopisi, 18 yaşından küçük ise velisinin imzalı muvafakatnamesini belirten mektup gerekmektedir. Ön kayıt için gönderilerin en geç 15 Temmuz 2023 tarihinde sekretaryaya ulaşmış olması gerekmektedir. Ön kayıt başvurusunda 1000 TL ön kayıt ücreti alınacaktır. Ön kayıt ücreti alınan katılımcıların kontenjan önceliği olacaktır.
  • İletişim ve Duyurular: CAKA 2023 Uluslararası Yaz Akademisi duyuruları 19 Haziran 2023 tarihinde ilan edilen şartname ile başlayacak ve caka.info adresinden ve caka.kultur instagram sosyal medya hesaplarımızdan sürekli güncellenerek akışa sunulacaktır.
  • Kayıt kabul: Kayıtlarımız 23 Ağustos’a kadar devam etmektedir. Ön kayıt yaptıran adaylar 15 – 31 Temmuz arası kesin kayıt yaptıracaklardır. Ön kayıt yaptırmayan adaylar için de kesin kayıt imkânı mevcut olacaktır. Ancak bu adaylar için kontenjan önceliği olmayacaktır. Ön kayıt yaptırdığı halde herhangi bir nedenle kesin kayıt yaptırmayan/vazgeçen adaylara, ön kayıt ücreti geri ödenmeyecektir. Kursa katılım listesi 1 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak ve ilan edilecektir. Kesin kayıt ile kursa kabul edilen katılımcılara QR kod ile bir kurs kimlik belgesi gönderilecektir (Dijital bir kurumsal kimlik kartı). Aynı zamanda bu QR kod ile kurs için faydalı bilgiler kitapçığını da indirebilirsiniz.
  • Ön reklam çalışmaları: 20 Haziran 15 Temmuz tarihleri arasında sosyal medya ve basın kanallarında CAKA 2023 Uluslararası Yaz Akademisi ön tanıtım çalışmaları yer alacaktır. Akademiye katılmayı kabul etmiş veya başvurmuş olan her öğrenci karşılıklı etik kurallar çerçevesinde bu çalışmalara katılabilecektir.
  • Yaz Akademisi iletişim çalışmaları: Yaz Akademisi süresince halka iletişim çalışmaları en ileri şekilde sağlanarak öğretmenlerin, öğrencilerin ve diğer katılımcıların etkinlikleri etik kurallar çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılabilecektir. Katılımı kabul etmiş olan herkes bu kuralları da kabul etmiş sayılır.
  • Destekçiler: ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, Ordu Mali Müşavirler Odası, Aşkın Academia, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi.
  • Dış etkinlikler: Meydan konserleri, Salon Konserleri, Doğa Gezisi ve Konser.

    BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ